Derfor er Bellagio ett landemerke i Las Vegas

Nylig så offentligjorde TripAdvisor sin liste over top 10 landemerker i USA, på toppen finner du «Fountains of Bellagio», før både Golden Gate Bridge, Grand Canyon og Broadway. Men det er ikke kun fontene til Bellagio som er kjent og elsket over hele verden.

Bellagio er et luksus hotel og kasino som ligger på the Las Vegas Strip, med inspirasjon fra byen Bellagio i Italia så er Bellagio hotell blitt verdenskjent for sin eleganse. En av sine merkbare «detaljer» er sin over 3000 kvadratmeter store innsjø som ligger mellom bygningen og The Strip, hvor fontene av Bellagio ligger.

Hovedtårnet i Bellagio kan også skryte på seg 3015 hotellrom, 36 etasjer og en høyde som ligger på 151 meter. Spa tårnet som ligger sør for hovedtårnet har 33 etasjer med 935 hotellrom og er 119 meter høyt. For å få hele Bellagio til å gå rundt så er det også 8000 ansatte.

Bellagio ble skapt og bygd av Steve Wynn og firmaet hans Mirage Resorts, men designet av Deruyter Butler.

Bellagio stod ferdig og ble åpnet 15.oktober 1998 gjennom en sermoni som sies å ha kostet $88 millioner. Når den åpnet så var det tidenes dyreste hotell noengang bygd.

Under åpningssermonien så hadde også Cirque de Soleil showet «O» sin premierekveld og er det første og eneste Cirque de Soleil showet som i sin helhet foregår på og i vann.

Siden åpningskvelden så har Bellagio fortsatt å sette standaren for eleganse og gjestfrihet, i 2003 så ble det det aller første hotellet i Las Vegas til å vinne AAA Five Diamond Award, en prestisjetung pris for restauranter og hotell og har siden den gang vunnet prisen hele 11 ganger.

En kan også kjenne igjen hotellet fra en rekke filmer, de fleste husker den vel fra filmen Ocean’s Eleven hvor den spiller en stor rolle i filmen da en av safene de skulle bryte seg inn i befant seg nettopp på Bellagio. Den har også dukket opp i Ocean’s Thirteen, Rush Hour 2, What Happens in Vegas, The Hangover og i filmen 2012 hvor Bellagio blir begravd i vulkansk aske.